Een slijterij in Enschede, verkoopt deze zeldzame Macallan Duncan Taylor 52 voor 100.000 euro.

Een slijterij in Enschede, verkoopt deze zeldzame Macallan Duncan Taylor 52 voor 100.000 euro.

The Macallan Duncan Taylor 52

In een slijterij in Enschede kocht een klant, vlak voor dat de slijter ging sluiten, een zeldzame fles The Macallan Duncan Taylor 52 voor 100.000 euro, zoals gemeld door Tubantia.

Het is geen tafereel dat je vaak ziet in een slijterij – een whisky die bijna honderdduizend euro opbrengt. Toch speelde zich dit ongewone tafereel recentelijk af in de slijterij van Robin Berendsen in Enschede. Plotseling werd er een zeldzame fles van 52 jaar oud, The Macallan Duncan Taylor, verkocht. De klant had eerder interesse getoond nadat hij de fles online had gezien.

Nieuwsgierig om meer te weten te komen over de drank en waarom deze zo uitzonderlijk duur was, informeerde de klant en verliet vervolgens de winkel. Ongeveer anderhalve week later ontving Berendsen een telefoontje van dezelfde klant met de woorden: “Ik neem hem mee.”

The Macallan Duncan Taylor 52
Image: Macallan The Macallan Duncan Taylor 52

De unieke whisky wordt persoonlijk bezorgd door de eigenaar van de slijterij aan de nieuwe eigenaar, een praktijk die hij vaak toepast bij de verkoop van dure whisky’s. Gewoonlijk reist hij hiervoor naar het buitenland, waaronder bestemmingen zoals Zwitserland en België. Er was zelfs een gelegenheid waarbij hij naar een hotel in Hamburg ging om een klant uit Denemarken te ontmoeten. “Het leek wel op een drugsdeal,” vertelt de eigenaar van de slijterij. Maar deze keer hoeft hij het land niet te verlaten. Sterker nog, hij blijft in Enschede, omdat de koper toevallig een inwoner van Enschede is.

Verhaal over The Macallan Duncan Taylor 52

De verkochte The Macallan Duncan Taylor 52 komt uit een gesloten distilleerderij, gedistilleerd in 1969 en gebotteld in 2022 door Duncan Taylor. Er zijn iets meer dan 200 flessen van deze 52-jarige drank wereldwijd beschikbaar. De vloeistof is gebotteld in een met de hand geblazen, druppelvormige karaf afgesloten met een kristallen stop. Het geheel is verpakt in een houten doos, waarin de fles als het ware rust.

De whisky heeft gerijpt in ex-bourbon vaten, gevolgd door een afwerking in first-fill Oloroso sherryvaten. De neus heeft tonen van kerstcake, houtkruiden en eiken. Op de tong ontvouwen zich smaken van pure chocolade, tropisch fruit en kaneel, wat leidt tot een lange en soepele afdronk.

Of de whisky wordt geopend of achter slot en grendel blijft, blijft onzeker voor Berendsen. Vaak worden dure whisky’s als investering gekocht. In zijn winkel zijn er flessen die daar uitstekend voor geschikt zijn, variërend van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. De opbrengst van de verkoop van The Macallan-whisky zal worden gebruikt om een ​​andere fles voor de winkel aan te schaffen.

Wil jij graag meer tips als je start met het kopen van whisky? Lees dan hier het artikel  🥃 Kopen van whisky tips 🥃

Als laatste willen we benadrukken dat Wannawhisky.com ons favoriete platform is voor het kopen en verkopen van whisky. Dit platform biedt een eenvoudige en leuke manier om in contact te komen met andere kopers en verkopers van whiskyflessen. Momenteel heeft Wannawhisky 300 leden. Of je nu een beginnende verzamelaar bent of een doorgewinterde whisky-investeerder, wannawhisky.nl is een geweldige plek om te beginnen met het verkennen van de wereld van whisky. Met het gemak van online winkelen en het brede scala aan beschikbare flessen, is het geen wonder dat wannawhisky.com een topkeuze is voor zoveel whisky-liefhebbers. Dus waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan bij wannawhisky en begin met het bouwen van je eigen whisky-collectie!

Volg ons op Instagram en Twitter voor dagelijkse whisky content🥃🥰 !

Instagram

Twitter