Dit Is De Nieuwe Macallan River Spey The Home Collection

Dit Is De Nieuwe Macallan River Spey The Home Collection

Dit is de nieuwste Macallan River Spey The Home Collection Release

Speyside distilleerderij The Macallan heeft een nieuwe limited edition fles gelanceerd die verwijst naar de waterbron van de producent van de single malt whisky, de rivier Spey.

De rivier, die door het landgoed van Macallan in Moray stroomt, werd door het merk gezien als een goed voorbeeld om het erfgoed van de distilleerderij te laten zien in de nieuwste release, die deel uitmaakt van zijn Home Collection van limited editions.

In samenwerking met fotorealistische pastelkunstenaar Michelle Lucking wordt de single malt whisky met een alcoholpercentage van 44,8% gepresenteerd in een unieke verpakking met een aquarelschilderij dat de rivier Spey tijdens de wintermaanden vastlegt.

Macallan River Spey The Home Collection
Macallan River Spey The Home Collection. Image:Themacallan.com

Lucking gebruikte natuurlijke gepigmenteerde pastels om een ​​reeks van zes originele schilderijen van de rivier Spey te maken, waarmee ze het water tot leven bracht met een intensiteit en realisme die gericht was op het vastleggen van het licht en de beweging van de rivier.

De producent beweerde dat de natuurlijke kleuren van de single malt whisky van The Macallan en die van de rivier Spey en het omringende landschap “een gemeenschappelijke taal delen, een synergie die prachtig is vastgelegd in het werk van Michelle”, zo meldde hij.

De limited edition heeft de kleur van rauwe omber, aldus de distilleerderij, wat een natuurlijk pigment is dat door kunstenaars wordt gebruikt om diepte en detail in de natuur te illustreren. Smaaknotities omvatten hints van rozijnen, stroop-spongecake en fruit, met sultana, butterscotch en chocolade op de tong die plaatsmaken voor een medium afdronk met getoaste eiken kruiden.

Daarnaast zei de distilleerderij dat het al bijna 200 jaar een “trotse beheerder” is geweest van zijn 1,5 mijl lange stuk binnen zijn landgoed, sinds The Macallan werd opgericht door Alexander Reid.

Deel deze nieuwe Macallan River Spey The Home Collection Release met andere liefhebbers.

Bekijk hier het mooie verhaal achter de Glenfarclas Distilleerderij  🥃 Glenfarclas  🥃

Volg ons op Instagram en Twitter voor dagelijkse whisky content🥃🥰 !

Instagram

Twitter