Het verhaal achter de Dalmore Whisky Distilleerderij

Het verhaal achter de Dalmore Whisky Distilleerderij

Het mooie verhaal achter de Dalmore Whisky Distilleerderij

De geschiedenis van Dalmore Distilleerderij is doordrenkt van eeuwenoude tradities en de passie voor het creëren van buitengewone Schotse single malt whisky’s. Gelegen in het pittoreske Alness in de Hooglanden van Schotland, heeft Dalmore niet alleen de tand des tijds doorstaan, maar is het ook uitgegroeid tot een icoon in de wereld van gedistilleerde dranken.

Een reis naar 1839

In 1839 werd Dalmore opgericht door Alexander Matheson, een visionair die de perfecte locatie vond voor zijn distilleerderij aan de oevers van de Firth of Cromarty. Hier begon het verhaal van Dalmore, met een missie om whisky te produceren die de tand des tijds zou doorstaan en de zintuigen zou betoveren.

De distilleerderij onderging verschillende eigenaren, maar het was de overname door de Mackenzie-familie in 1867 die Dalmore een onmiskenbaar karakter gaf. De familie Mackenzie, trots vertegenwoordigd door het staghorn crest op elke fles, heeft de erfenis van Dalmore in stand gehouden.

Dalmore’s Distillatieproces

Het distillatieproces van Dalmore is uniek en draagt bij aan de rijke smaakprofielen van hun whisky’s. Het gebruik van koperen pot stills en de rijping in zorgvuldig geselecteerde eiken vaten, waaronder sherryvaten uit Jerez, Spanje, resulteert in whisky’s met complexiteit en diepgang die kenmerkend zijn voor Dalmore.

Dalmore Whisky Distilleerderij
Dalmore Whisky Distilleerderij

De Top 5  instap Whisky’s van Dalmore 

  1. Dalmore 12 Years Old: Een toegankelijke introductie tot het vakmanschap van Dalmore, met tonen van vanille, sinaasappel en kruiden. Een zachte en gebalanceerde single malt.
  2. Dalmore 15 Years Old: Deze whisky combineert de rijke smaken van rijpe sinaasappels, chocolade en kruiden. Een uitgebreide rijping resulteert in een complexe en elegante drank.
  3. Dalmore 18 Years Old: Verfijnd en volwassen, deze whisky heeft diepgaande lagen van sherry-invloeden, gedroogd fruit en kruiden. Een ware traktatie voor de fijnproever.
  4. Dalmore Cigar Malt Reserve: Speciaal ontworpen om te paren met sigaren, deze expressie combineert tonen van citrus, karamel en kruiden. Een gedurfde en rokerige ervaring.
  5. Dalmore King Alexander III: Een meesterwerk van complexiteit, deze whisky ondergaat een rijping in zes verschillende vaten, waaronder wijnvaten en portvaten. Het resultaat is een harmonieus samenspel van smaken, van fruitig tot kruidig.

Dalmore Distilleerderij blijft een synoniem voor uitmuntendheid in de wereld van Schotse whisky. Haar geschiedenis, vakmanschap en de voortreffelijkheid van haar whisky’s hebben Dalmore een blijvende erfenis gegeven, en elke fles vertelt een verhaal van toewijding aan traditie en de kunst van het distilleren. Voor liefhebbers van fijne whisky is Dalmore niet zomaar een merk; het is een reis naar het hart van de Schotse Hooglanden, vastgelegd in elke druppel van hun uitzonderlijke creaties.

Ben jij fan van Dalmore whisky’s? Deel dit artikel dan verder met andere whiskyfans

Bekijk hier het mooie verhaal achter de Glenfarclas Distilleerderij  🥃 Glenfarclas  🥃

Volg ons op Instagram en Twitter voor dagelijkse whisky content🥃🥰 !

Instagram

Twitter