Het Verhaal Achter The Macallan The Reach

Het Verhaal Achter The Macallan The Reach

The Macallan The Reach

Whisky’s, de ene kerel kan er geen genoeg van krijgen, terwijl de andere denkt: “Nah, gooi er maar wat cola doorheen.” Maar geloof me, bij deze whisky genaamd “The Reach” gooi je echt geen cola, want deze jongen is te fancy voor dat. Deze whisky is namelijk een respectabele 81 jaar oude single malt Scotch. Ja, je leest het goed, 81 jaar! Dat betekent dat deze fles, gedistilleerd door de alom geprezen The Macallan, ouder is dan kleurentelevisies en in 1940, midden in de chaos van de Tweede Wereldoorlog, zijn weg vond naar het vat.

The Macallan staat hoog aangeschreven in de wereld van whisky, en hun single malt is als een rockster onder de dranken. Whisky-liefhebbers over de hele wereld houden ervan, en menig verzamelaar heeft een flesje in zijn schatkamer staan.

The Macallan The Reach
The Macallan The Reach

Deze zeldzame whisky heeft de tand des tijds doorstaan, waarbij elk jaar een deel verdampte en de zogenaamde ‘The angel’s share’ in de lucht verdween. Whisky boven de 18 jaar is al behoorlijk zeldzaam, maar eentje van 81 jaar is gewoonweg buitenaards oud en natuurlijk super exclusief. Oudere whisky’s hebben ook een prijskaartje, omdat er steeds minder overblijft van het oorspronkelijke vat.

Na al die jaren van geduldig wachten konden de meesterdistilleerders van The Macallan eindelijk hun meesterwerk proeven. Niet te gulzig natuurlijk, want deze drank is kostbaar spul. The Reach pronkt met een prachtige amberkleur die bijna net zo verleidelijk is als een goede cognac. De gelukkigen die een nipje hebben genomen, beweren dat deze whisky diepe tonen van donkere chocolade, kaneel en turf herbergt.

Maar wacht, er is meer! Deze exclusieve fles is slechts in een kleine oplage van 288 stuks beschikbaar. Ze zijn gebotteld in schitterende karaffen, bekroond met een kunstzinnig bronzen beeld van drie handen. Natuurlijk heeft deze fles ook een flinke prijs: een slordige 125.000 pond, oftewel zo’n (kleine) 150.000 euro. Goede dingen kosten nu eenmaal tijd én geld. Cheers!

Deel deze prachtige The Macallan The Reach release verder met andere whiskyfans

Ben jij nog opzoek naar een prachtige Whisky adventkalender?

Flaviar heeft een prachtige adventkalender samengesteld waarmee je elke dag tot Kerst een nieuwe smaakvolle ontdekking kunt doen. Deze kalender bevat maar liefst 24 whisky’s, elk met hun eigen unieke karakter en smaakprofiel. Je kunt je verheugen op een reis door de wereld van whisky, met expressies van gerenommeerde distilleerderijen zoals Milk & Honey, Smokehead, Nc’nean, Starward, Slyrs en Glengoyne. De aanloop naar Kerst zal dit jaar zeker een smakelijke en boeiende ervaring zijn. Proost op een feestelijke periode vol whisky-avonturen!

👉🥃 Koop hier bij Gall deze Flaviar Whisky Advent Kalender 

Wil jij graag meer tips als je start met het kopen van whisky? Lees dan hier het artikel  🥃 Kopen van whisky tips 🥃

Als laatste willen we benadrukken dat Wannawhisky.com ons favoriete platform is voor het kopen en verkopen van whisky. Dit platform biedt een eenvoudige en leuke manier om in contact te komen met andere kopers en verkopers van whiskyflessen. Of je nu een beginnende verzamelaar bent of een doorgewinterde whisky-investeerder, wannawhisky.nl is een geweldige plek om te beginnen met het verkennen van de wereld van whisky. Met het gemak van online winkelen en het brede scala aan beschikbare flessen, is het geen wonder dat wannawhisky.com een topkeuze is voor zoveel whisky-liefhebbers. Dus waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan bij wannawhisky en begin met het bouwen van je eigen whisky-collectie!

Volg ons op Instagram en Twitter voor dagelijkse whisky content🥃🥰 !

Instagram

Twitter