De Nieuwe Macallan Litha Release

De Nieuwe Macallan Litha Release

Macallan Litha Release

De Macallan heeft haar nieuwste creatie geïntroduceerd, genaamd Litha, een Schotse single malt whisky die zorgvuldig is gerijpt in uitsluitend eersteklas sherryvaten afkomstig uit Jerez de la Frontera, Spanje. De lancering van deze nieuwe botteling symboliseert de harmonieuze samensmelting van twee verschillende werelden, Schotland en Spanje, zoals benadrukt door het merk.

Interesse in The Macallan Litha? Koop hem bij Rarevintagewhisky

Het verhaal van The Macallan Litha begint in Jerez de la Frontera, Spanje, waar de met sherry gekruide eikenhouten vaten van het merk zorgvuldig worden vervaardigd volgens precieze specificaties. De reis van deze vaten begint te midden van de zonovergoten wijngaarden van Jerez de la Frontera, waar de druiven die uiteindelijk worden omgezet in de sherry-kruiding, worden geteeld. Deze vaten gaan op een reis naar het landgoed van The Macallan in Schotland, waar ze doordrenkt worden met de essentie van de nieuwe geest van The Macallan.

De naam van deze whisky, Litha, is een eerbetoon aan de zonnewende, een gebeurtenis die door de oude Kelten Litha wordt genoemd. Het merk beschrijft de zonnewende poëtisch als een cruciaal moment waarop twee krachten voor de eerste keer samenkomen, wat een transformerende verschuiving in het evenwicht van de natuur teweegbrengt. Deze buitengewone samenvloeiing, die in de loop van de geschiedenis in verschillende culturen wordt gevierd, brengt langere dagen, vernieuwd licht en verlevendigd leven met zich mee.

Macallan Litha
Macallan Litha

Met een diepe gouden kleur betovert het aroma van de whisky met tonen van butterscotch, vanille en chocolade, verweven met hints van citrus en tropisch fruit. Op het gehemelte doet de ervaring denken aan vanille-ijs versierd met een weelderige bessencoulis, aangevuld met geroosterd eikenhout en een verwarmende houtkruidigheid die harmonieus samensmelt met gezouten karamel en pecannoten. De middellange afdronk is een symfonie van fruit, vanille en eikenhout.

Litha wordt elegant gepresenteerd in een levendige doos met een boeiende illustratie gemaakt door de befaamde Chinese illustrator Sija Hong, gevestigd in de Verenigde Staten. Deze kunstwerken leggen een onvervalst moment van creatie vast en belichamen de eerste ontmoeting van twee verschillende krachten.

Sija Hong’s artistieke weergave weerspiegelt de vereniging van Schotland en Spanje door middel van twee verschillende kleurenpaletten. De rechterkant, afgebeeld in blauwe tinten, symboliseert Schotland, terwijl de linkerkant, overspoeld met rode tinten, Spanje vertegenwoordigt. In het hart van het kunstwerk fungeert een boom als een centraal motief, wat de harmonisatie van deze twee werelden symboliseert door het rijpingsproces in eersteklas sherryvaten—een werkelijk puur moment van creatie dat leidt tot The Macallan Litha.

Met een alcoholpercentage van 40% zal The Macallan Litha zijn debuut maken in augustus 2023, aanvankelijk alleen beschikbaar in China. Zoals gebruikelijk bij alle expressies van The Macallan, kunnen bezoekers van het landgoed van The Macallan genieten van een nipje Litha in The Macallan Bar. Voor meer informatie kunt u terecht op de officiële website van het merk The Macallan.

Deel deze nieuwe Macallan Litha Release verder met je whiskyvrienden. Ben je opzoek naar 1 goed platform om whisky’s te kopen of te verkopen? Neem dan gerust 1 kijkje op Wannawhisky.com Een account aanmaken en whiskyflessen erop plaatsen is gratis.

Bekijk hier ook de nieuwe Macallan Folio 7 Release >> Macallan Folio 7 Release

Volg ons op Instagram en Twitter voor dagelijkse whisky content🥃🥰 !

Instagram

Twitter